Лидерът на терористичната мрежа „Ал Кайда“ Айман ал Зауахири е бил

...
Лидерът на терористичната мрежа „Ал Кайда“ Айман ал Зауахири е бил
Коментари Харесай

Ликвидираха водача на Ал Кайда с дрон

Лидерът на терористичната мрежа „Ал Кайда“ Айман ал Зауахири е бил погубен в Афганистан при американски удар с дрон.  Новината удостовери и президентът Джо Байдън. Това е най-големият удар против „Ал Кайда“ от убийството на създателя ѝ Осама бин Ладен през 2011 година. Операцията е извършена от Централно разузнавателно управление на САЩ в неделя, в афганистанската столица Кабул.

Зауахири се е намирал на балкона на леговище, когато дрон е изстрелял две ракети по него. На мястото са били и други членове на фамилията, само че те са невредими и единствено водачът е бил погубен.  Говорител на ръководещите талибани удостовери, че в Афганистан е бил нанесен удар с дронове и го осъди, наричайки случилото се нарушаване на „международните принципи“.

„Скъпи сънародници американци, по мое напътствие Съединените щати сполучливо направиха въздушен удар в Кабул, при който беше  погубен емирът на „Ал Кайда“ Айман ал Зауахири. Правосъдието е раздадено и този терористичен водач към този момент го няма. Колкото и време да отнеме, без значение къде се криете, в случай че сте опасност за нашия народ,  Съединените щати ще ви намерят и ще ви заловят. Преди една седмица, откакто ме уведомиха, че изискванията са оптимални, дадох дефинитивно утвърждение. И задачата беше сполучлива. Никой от членовете на фамилията му не е потърпевш и няма цивилни жертви“, съобщи американският президент Джо Байдън.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР